Fotograaf

De fotograaf

Mijn verhaal

“To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.” - Elliott Erwitt

Mijn naam is Iris van Heusden en ik ben een fotograaf met een passie voor het creëren van Fine art foto's.

Als fotograaf heb ik een aantal specialisaties en hoewel de accenten met de tijd en de jaargetijden verschuiven, blijft de rode draad in mijn werk het vastleggen van gevoel en emotiesIk geloof niet dat mijn stijl zich makkelijk laat labelen maar ik heb een voorliefde voor composities en belichting die doen denken aan de werken van de oude meesters.  Mijn creativiteit en passie zijn aangeboren. Ik had een opa die schilderde en een overgrootvader die Mondriaan een tijd lang onderdak verschaft heeft in een tijd dat die amper geld genoeg had om een penseel en pallet te kopen. Ook mijn moeder is creatief op allerlei vlakken en ik vind het een mooie gedachte dat ik die ‘familie traditie’ op mijn bescheiden manier voort mag dragen.

Mijn (Fine art) portretten beginnen altijd met een idee en het vinden van de juiste attributen en kleding. Ik wil graag van te voren weten hoe mijn model er uit ziet om vervolgens mijn fantasie de vrije loop te geven. Daarbij houd ik uiteraard rekening met uw wensen en ideeën. 

Voor mij is fotografie veel meer dan het maken van foto’s. Ik haal mijn passie en energie uit het gehele creatieve proces.  Als de foto’s gemaakt zijn en als digitale bestanden op mijn computer staan, begint de laatste fase van het creatieve proces, het bewerken van de foto’s. 

Dat is het moment dat een foto in een stukje kunst verandert. Het moment waarop een portret verandert in Fine art.

Naast portretfotografie en Fine art portretten maak ik ook stillevens, vaak met bloemstukken die ik zelf ontwerp en schik dus ook hier is maatwerk mogelijk voor u. Een speciaal onderdeel van het maken van stillevens dat me na aan het hart ligt, is herinnering fotografie. Daarmee vereeuwig ik een voorwerp of gevoel dat herinnert aan een dierbare die is overleden. Een blijvende, krachtige en respectvolle manier om niet te vergeten.

Creativiteit, Empathie en Fantasie

Ik ontwikkel me als fotograaf op een organische manier. Ik maak wat ik mooi vind en de stijl en de kwaliteit van de foto’s groeien mee met de ontwikkeling die ik als fotograaf en als mens doormaak. Ik ga uit van mijn eigen creativiteit, mijn empathie en mijn fantasie. Wat daaruit voortvloeit is wat mij, en mijn werk uniek maakt.

Inspiratie
Opleidingen

Creatieve fotografie

Met respect gemaakt
If you are interested in using, or buying my images please contact me and we will work something out.
error: Content is protected !