De fotograaf

De fotograaf

Mijn verhaal

“To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.” - Elliott Erwitt

Welkom op mijn website

Mijn naam is Iris van Heusden en ik ben een fotograaf met een passie voor het creëren van Fine art foto’s. 

In mijn werk ben ik op zoek naar het vastleggen van de emotie achter het voorwerp of de persoon. Iedere foto moet voor mij emotie in zich dragen en voor de eigenaar voelen als een stukje kunst, of een stukje historie dat wordt bevroren in de tijd zodat het nog lang daarna kan dienen als dierbare herinnering.

Mijn creativiteit en passie zijn aangeboren. Ik had een opa die schilderde en een overgrootvader die Mondriaan een tijd lang onderdak verschaft heeft, in een tijd dat die amper geld genoeg had om een penseel en pallet te kopen. Ook mijn moeder is creatief op allerrlei vlakken en ik vind het een eer om die ‘familie traditie’ op mijn bescheiden manier voort te mogen dragen.

Kwalificaties

Ik ontwikkel me als fotograaf op een organische manier. Ik maak wat ik mooi vind en de stijl en de kwaliteit van de foto’s groeien mee met de ontwikkeling die ik als mens doormaak. Ik ga uit van mijn eigen creativiteit. Wat daaruit voortvloeit is wat mij uniek maakt. 

De enige kwalificatie die er werkelijk toe doet is hoe u het werk dat ik maak ervaart en waardeert. Natuurlijk raak ik ook geïnspireerd door anderen en kan ik hulp gebruiken bij het leren van de fijne kneepjes van het vak. 

Inspiratie

Creatieve fotografie

Met respect gemaakt
If you are interested in using, or buying my images please contact me and we will work something out.
error: Content is protected !