de Fotograaf

Mijn verhaal

“Fotografie is de kunst van het observeren.  Het heeft weinig te maken heeft met de dingen die je ziet, maar alles met de manier waarop je ze ziet.” 

Mijn naam is Iris van Heusden en ik ben een fotograaf met een passie voor het creëren van Fine art foto's.

Als fotograaf heb ik een aantal specialisaties en hoewel de accenten met de tijd en de jaargetijden verschuiven, blijft de rode draad in mijn werk het vastleggen van gevoel en emotiesIk geloof niet dat mijn stijl zich makkelijk laat labelen maar ik heb een voorliefde voor composities en belichting die doen denken aan de werken van de oude meesters.  

Mijn creativiteit en passie zijn aangeboren. 
Mijn overgrootvader gaf schilderles en hij gaf Mondriaan een tijd lang onderdak in een tijd dat die amper geld genoeg had om een penseel en pallet te kopen. 

 Mijn opa schilderde en voor hem maakte ik één van mijn eerste stillevens. Ik fotografeerde een door hem gemaakt schilderij, samen met dezelfde waterkan die hij jaren geleden gebruikte om het originele werk te maken. Uiteraard kreeg mijn opa er ook het bloemetje bij dat hij ooit zelf schikte.  Een foto met een verhaal !

Voor mij is fotografie veel meer dan het maken van foto’s. Ik haal mijn passie en energie uit het gehele creatieve proces.  Als de foto’s gemaakt zijn en als digitale bestanden op mijn computer staan, begint het creatieve proces, het bewerken van de foto’s.  In mijn meest recente werken focus ik me op het combineren van meerdere foto’s om een verhaal te verbeelden. Schilderachtig mooi.

Dat is het moment dat een foto in een stukje kunst verandert. Het moment waarop een portret verandert in Fine art.

Creativiteit, Empathie en Fantasie

Ik ontwikkel me als fotograaf op een organische manier. Ik maak wat ik mooi vind en de stijl groeit mee met de ontwikkeling die ik als fotograaf en als mens doormaak. Ik ga uit van mijn eigen creativiteit, mijn empathie en mijn fantasie. Wat daaruit voortvloeit is wat mij, en mijn werk uniek maakt.

Inspiratie
Opleidingen

Creatieve fotografie

Met respect gemaakt
If you are interested in using, or buying my images please contact me and we will work something out.
error: Content is protected !